Зорица Михајловић

Биографија

Зорица Михајловић

Зорица Михајловић, рођена је 1979. године у Ливну (Босна и Херцеговина).

Основну музичку школу завршила је у родном граду, а потом Гимназију Владимир Назор и Музичку школу Јосип Хатзе у Сплиту (класа проф. Иване Ореб).

Дипломирала је клавир на Музичкој академији у Загребу у класи професора Ђуре Тиквице.

Током студија клавира почела је да ради као клавирски сарадник и камерни музичар, свирајуćи са бројним музичарима и у неколико камерних ансамбала.

Након студија клавира, поред наставе, наступа као камерни музичар и солиста у Хрватској и иностранству.

Након 15 година рада као професор клавира и клавирски сарадник на ГУ Ели Башић и на Музичкој академији у Загребу, 2018. године у потпуности се посветила клавирској педагогији.

Са својим ученицима остварила је запажене резултате на хрватским и страним фестивалима и такмичењима, уз бројне самосталне пројекте („Вечери композиторки“, „Интегрално извођење 15 двогласних инвенција Ј.С. Бацха“, „Интегрално извођење 15 Трогласних инвенција и 6 Малих прелудијума Ј.С. Бацх“, сарадња са одсеком Савремена музика за клавир на Музичкој академији у Загребу, итд.)

Тренутно ради као професор клавира у ГУ Ели Башић и Музичке школе Бонар у Загребу.

Оснивач је и председник Друштва најсавременијих наставника (УДСУ), чија је мисија образовање наставника ликовне културе и унапређење и модернизација њиховог рада.