Јелена Валковић

Биографија

Јелена Валковић

Јелена Валковић дипломирала је у класи проф. Пјер Ив – Артоa, те је за време студија имала многе солистичке концерте, те запажене наступе у различитим камерним саставима. Од 2005. године посвећује се проучавању, те ради као наставница флауте у Глазбеној школи Златка Гргошевића у Сесветама. Предана је раду и остварује одличне резултате у раду с ученицима. 2017. године промовисана је у звање ментора, а од 2022. у звање саветника.

У 19 година рада са својим ученицима освојила је више од 70 награда на такмичењима, од којих многа прва места, те 18 назива Лауреата или победника категорија. У свом раду користи знање свирања клавира, те с ученицима постиже целокупност извођења музике на сваком часу.

Од 2019 – 2022. године била је руководилац Међужупанијских стручних већа, Агенције за одгој и образовање у РХ, те је члан Извршног одбора Хрватског друштва флаутиста. Својим деловањем као руководилац едукација за наставнике, те чланством у удружењу учествовала је или организовала многе догађаје за флаутисте. Посебно се истичу: Међународно натјецање Флаута Ауреа 2021, Први Хрватски скуп флаутиста 2021, семинари и предавања, те сурадња с еминентним професорима као што су: Филип Бернолд, Јан Остри, Иан Кларк, Биргит Рамсл – Гал, Андрас Адорјан, Карло Јанс, Рејчел Браун, Вали Хејс, Марио Кароли, Матеј Зупан, Матјаж Дебељак, Марко Зупан, Ана Доманчић, Александар Буркерт, Рената Пенезић, Марина Новак, Каролина Шантл Зупан, Маријаном Јосиповић Мирковић, и многим другима.

Кроз свој професионални рад бавила се хорским певањем (Хор “Ина”, ПХПД “Зора” Жупни збор Доброг Пастира, Брестје), етно певањем (Клапа Гајета, КУД Старо Брестје), радом с дечјим хоровима (Дјечји збор Мали Сесвећани, Дјечји и тин збор Allegro), те као наставник Почетничког солфеђа.

У свом раду истражује начине и методе подучавања деце, те објављује образовне материјале за даровите ученике, али и оне с тешкоћама у учењу. Своју улогу члана жирија на такмичењима младих флаутиста остварила је на такмичењима “Млади Падовец” у Новом Марофу, “Даворин Јенко” и “Миодраг Азањац” у Београду, те Woodwind & Brass у Вараждину. Активно свира у камерним саставима Музичке школе Златка Гргошевића, те као солистита на многим школским пројектима. Поносна је мајка троје дјеце!