Nataša Mitrović

Biografija

Nataša Mitrović

Nataša Mitrović Pijanistkinja iz Beograda, osnovne i magistarske studije završila je na FMU u Beogradu u klasi prof. Mirjane Šuica Babić a doktorske studije na istoj akademiji u klasi prof. Marije Đukić.
Usavršavala se kod renomiranih klavirskih pedagoga: Lazar Berman (Vajmar),  Jan Novotny (Prag), Avo Kouyoumdjian (Beč), Karl – Heinz Kämmerling (Lindau) i u Americi u okviru Fulbright programa (prof. Arthur Greene i prof. Martin Canin).
Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i značajnih umetničkih priznanja među kojima su i nagrada “Emil Hajek” za najperspektivnijeg pijanistu, Oktobarska nagrada grada Beograda i Srebrna plaketa Univerziteta Umetnosti.
Održala je čitav niz solističkih koncerata i kamernih nastupa kao i gostovanja na više evropskih festivala u Austriji, Nemačkoj, Španiji, Švedskoj, Francuskoj, Turskoj, Češkoj, Grčkoj, Italiji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji kao i u mnogim vanevropskim državama; Izrael, Kuvajt, Kina, Japan i SAD uključujući renomirane koncertne dvorane kao što su Kennedy Center – Washington, Simphony Space – New York, Martin Hall – Prague i Crkva sv. Sofije – Ohrid.
Kao solista, nastupala je 15 puta sa svim domaćim simfonijskim orkestrima, sa Vidinskom filharmonijom (Bugarska) i Simfonijskim orkestrom Montabaura (Nemačka).
U organizaciji Eleanor Valkenburg (sopran), direktora ansambla “Poetica Musica”, sa sedištem u New York-u (SAD) svake godine nastupa u dvorani “Old Westbury Gardens”.

Od 2017. godine sarađuje u klavirskom duu sa pijanistom Nenadom Kačarom.

Zaposlena je od 1998. godine na FMU u Beogradu. Sada je u zvanju redovnog profesora na Katedri za klavir.
Održala je brojna predavanja i seminare za studente i mlade umetnike u SAD -u, Španiji, Turskoj, Izraelu, Grčkoj, Bugarskoj, Makedoniji, Srbiji itd. 
Redovan je član brojnih žirija na domaćim i međunarodnim takmičenjima. U okviru pedagoških dostignuća, njeni studenti aktivno koncertiraju i osvajaju brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. U okviru Erasmus projekta je predavala i nastupala na Muzičkoj akademiji u Vigu (Španija).
Ostvarila je trajne snimke za brojne radio i televizijske kuće. U oktobru 2018. je snimila I izdala solistički CD i DVD.