Goara Nonna Lazić

Biografija

Goara Nonna Lazić

Goara Nonna Lazić je predstavnik ruske pijanističke škole. Stručnjak je sa više od 30 godina radnog iskustva na polju muzičkog obrazovanja.

Školovala se u Sovjetskom Savezu. Završila je jedanaestogodišnju specijalizovanu muzičku školu za talente u gradu Odessa. Diplomirala je na Nacionalnoj muzičkoj akademiji u Odessi i dobila kvalifikacije: koncertni izvodjač, pedagog, solista kamernog ansambla i korepetitor.

Pedagošku delatnost je započela još kao student u muzičkoj školi pri državnoj akademiji.

1992. godine seli se u Srbiju i radi u srednjoj muzičkoj školi u Šapcu, gde je počela da razvija svoj lični pedagoški metod baziran na najboljoj tradiciji pijanističkih škola.

2005. – radi u Sloveniji i ponovo nastavlja u Srbiji

Kolekcija diploma Goare Lazić i njenih učenika bogata je značajnim brojnim nagradama sa republičkih i internacionalnih takmičenja u zemlji i inostranstvu (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Francuska, Makedonija, Izrael, Austrija, Italija).

Odgajila je plejadu talentovanih učenika, svi njeni srednješkolci su nastavili školovanje na Akademijama i danas rade širom Srbije i u inostranstvu, mnogi od njih se bave koncertnom delatnošću.

Goara Lazić je držala master klasove u Srbiji i seminar u Sloveniji.

Pored pedagoškog rada, učestvovala je i u radu žirija na mnogobrojnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu.

Idejni je inicijator takmičenja u Šapcu koje ima tradiciju već 27 godina koje je preraslo u međunarodno takmičenje, na kojem je stalni član organizacionog odbora, a 2020. je obavljala funkciju umetničkog direktora istog.

Dobitnik je nagrade od Zajednice Muzičkih i Baletskih Škola Srbije za višegodišnje rezultate i ulaganje u muzičke talente 2003g.