Марко Ђорђевић

Биографија

Марко Ђорђевић

Марко Ђорђевић, дипломирао је на Катедри за клавир Факултета музичке уметности у Београду у класи др Љиљане Вукеље. Након завршених основних студија специјализирао је из области камерне музике под менторством др Дејана Суботића. У току свог школовања сарађивао је са реномираном професорком клавира Златом Попарић.

Ангажован је од 2010. године као професор клавира у Музичкој школи “Мокрањац” у Београду, а од 2017. године именован је за помоћника директора.

Добитник је годишње награде за педагошку активност од Удружења музичких и балетских педагога Србије.

Од 2021. године члан је организационог одбора Републичког такмичења музичких и балетских школа Србије – ЗМБШС. Члан је организационог одбора Фестивала Радост музицирања од 2011. године.

Његови ученици су носиоци бројних високих награда и признања на пијанистичким такмичењима у Србији и иностранству (Републичко такмичење, Међународно такмичење Исидор Бајић Пиано Мемориал, Међународно такмичење Даворин Јенко, Међународно такмичење младих пијаниста Михаило Вукдраговић, Међународно такмичење младих пијаниста Ниш, Међународно такмичење Сан Донà ди Пиаве – Италија, Међународно такмичење Ф. Шопен Нарва – Естонија).

Запажени су наступи његових ученика као солиста са Симфонијским оркестаром РТС-а, Краљевским гудачима Св. Ђорђа и Симфонијским оркестром музичке школе „Мокрањац“. 

Неки од његових ученика наставили су студије на престижним музичким академијама у Србији и иностранству.

Поред ангажованог педагошког рада активан је и на извођачком пољу у Клавирском дуу Ђорђевић (Миљана и Марко Ђорђевић), са којим је наступао у најзначајнијим салама широм земље.