Грета Шећеркадић-Гановић

Биографија

Грета Шећеркадић-Гановић

Грета Шећеркадић – Гановић, дипломирала је на одсеку за клавир, на Академији уметности у Новом Саду, где је стекла и звање специјалиста уметности – пијаниста, у класи проф. Јокут Михаиловић.

Током студија остварила је бројне запажене наступе је на музичким манифестацијама, фестивалима, ТВ спотовима, такмичењима и концертима. Педагошки рад започела је 1985. године, као професор клавира у основном и средњем музичком образовању. У периоду од 1997. до 2007. године била је ангажована и као стручни сарадник на Музичкој академији у Сарајеву (Босна и Херцеговина), а до 2001. паралелно ради на Педагошкој академији у Мостару. Од 2011. до 2015. предаје у Основној музичкој школи у Горажду и Музичкој школи првог и другог степена у Мостару. 

До сада је са својим ученицима на такмичењима у земљи и иностранству освојила преко стотину награда, а велики број њених ученика наставило је своје школовање у високошколским установама.

За педагошка достигнућа добитник је годишње награде Захвалница (2016) коју додељује Министарство образовања и науке Федерације Босне и Херцеговине. Поред тога, проф. Шећеркадић – Гановић у 2018/2019. години истакла се титулом Наставник године за средње музичко образовање Кантона Сарајево.

Током година пандемије, у тешким условима рада онлине наставе, постигла је запажене успехе на домаћој, регионалној и међународној клавирској сцени, што је резултирало значајним националним и међународним признањем.

Активно учествује у изради Плана и програма у Министарству образовања, науке и младих Кантона Сарајево, као представница средњег музичког образовања из предмета Клавир, Камерна музика и Корепетиција.

Дуги низ година је члан жирија на бројним међународним пијанистичким такмичењима.