Јелена Крмпотић Борбељ

Биографија

Јелена Крмпотић Борбељ

Музичко образовање започела је у родном месту Сремској Митровици у класи проф. Ирене Милић, а даље школовање наставља у Новом Саду у класи мр Радмиле Ракин Мартиновић. Академију уметностиу Новом Саду завршила је у класи проф. Маријана Егића, а магистрирала у класи мр Лауре Леваи Аксин.
Учествовала је на музичким фестивалима,републичким, међународним и савезним такмичењима где је освојила прве и специјалне награде. Додељене су јој дипломе: Радио Београда, Телевизије Београд, Универзитета у Новом Саду за постигнуте резултате. Након усавршавања носилац је диплома мајсторских курсева Виценса Пратса, Јанош Балинта, Ђенђеш Золтана, Иштван Матуза итд.
Јелена Крмпотић- Борбељ бави се педагошким радом као наставник флауте у ОМШ „ Јосип Славенски“ у Новом Саду од 1999. године.
На почетку педагошког рада завршава магистарске студије у Новом Саду где учествује на многобројним концертима, манифестацијама.
Током рада у музичкој школи “ Јосип Славенски” била је члан опере Српског народног позоришта на месту пиколо флауте у Новом Саду, редовни оркестарски члан у саставу Војвођанских симфоничара на месту првог, другог И трећег дувача- флаутискиња, члан триа флаута “ Ин Виво”, Словеначког триа “ Сончек”, била је ангажована у реализацију наставе на Департману музичке уметности, студијског програма флаута на Академији уметности у Новом Саду што је у сваком погледу допринело успешном преношењу знања И афирмацији најмлађим свирачима. Редовни је члан секције флаутиста Војводине .
У оквиру 1.октобра “ Међународног дана музике” редован је члан Студијских путовања на којима заједно са колегама учествује на концертима у Помазу, Братислави, Марибору и Новом Саду.
Као ментор учествовала је у обуци нових колега- приправника флауте.
Као члан жирија учествовала је на следећим такмичењима:
Фестивал флаутиста- “ Тахир Куленовић”, Ваљево, “Фестивал музичких школа”-Ћуприја,
Такмичење флаутиста “ Славенски”- Београд, Међународно такмичење “ Сирмиум мусиц фест” – Сремска Митровица, Такмичење “ Млади виртуоз”, Београд.
Један је од учесника у реализовању летње И зимске школе флауте ” Фларт”.
Редовно се усавршава како код нас тако и на семинарима , курсевима, фестивалима у Словенији.
У досадашњем раду остварила је више диплома за постигнуте резултате од којих се издвајају: Почасне дипломе за лауреате такмичења, више пута награда Покрајинског секретаријата за спорт и омладину- Награда ментору даровитог ученика 2015, 2018. и 2020.године, Признање ментору- Вараждин, 2018.године проглашена је за најбољег педагога сусрета Међународног такмичења “ Тахир Куленовић.
На основу дугогодишњих педагошких резултата у ОМШ “ Јосип Славенски” у Новом Саду, 2021.године добија “Награду Заједнице музичких и балетских школа Србије”.
Као наставник флауте сатисфакцију налази у педагошком раду у музичкој школи “ Јосип Славенски”, Нови Сад где је од 2011.године и председник стручног већа дувача.