Ivana Popović

Bio

Ivana Popović

Ivana Popović, rođena je u Beogradu 1978. godine. Osnovnu i srednju muzičku školu “Dr Vojislav Vučković” završila je u klasi profesorke Mirjane Savić. Kao učenica učestvovala je na mnogim takmičenjima na kojima je osvajala brojne republičke i savezne nagrade. 

Muzičku akademiju Univerziteta Crne Gore na Cetinju upisuje sa 17 godina u klasi profesora Ljubiše Jovanovića gde i kao student osvaja brojne nagrade na republičkim i saveznim takmičenjima, kao solista i u  kamernim ansamblima. 

U Bariju (Italija), na prvoj godini studija, dobija šansu da  izvede  premijerno delo profesora Senada Gačevića: Leave me alone (tadašnjeg dekana Muzičke  akademije na Cetinju). 

Tokom studija pohađala je majstorske kurseve renomiranih profesora, između ostalih  Mišel Debosta, Ketlin Čestin, Janoša Balinta i dr. 

Godine 2001. započinje pedagošku karijeru kao profesor flaute u muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučković“, u Beogradu. 

Godine 2002. i 2003, sa kolegom Ljubišom Jovanovićem (prof.klarineta), učestvovala je na muzičkim kampovima kao profesor predavač u Sremskoj Mitrovici i Arenđelovcu.

Godine 2002. učestvuje u projektu „Mali orkestar“ koji su činile razne generacije učenika i profesora muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“, izvodeći autorsku muziku prof.Zorana Petrovića na stihove Duška Radovića i Ljubivoja Ršumovića. Iste godine je učestvovala i u  snimanju  CD-a u studiju 6 Radio Beograda.

Bila je rukovodilac Duvačkog odseka od 2007. do 2017. godine. Njeni učenici su, pored velikog broja nastupa u školi i koncertnim salam  u Beogradu  i širom zemlje , osvajali republičke i međunarodne nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu (preko 70) i  uspešno nastavljali školovanje na Fakultetu muzičke umetnosti, kako kod nas u zemlji tako i u inostranstvu. 

Nastupala je u Horu flauta sa prof. Ljubišom Jovanovićem i Emanuelom Paijem, na koncertu u Sava Centru. Od 2011-2016. godine je nastupala u ansamblu „Lola klasik“ koji je osnovao i njime rukovodi  prof. Ljubiša  Jovanović.