Душанка Гавриловић

Биографија

Душанка Гавриловић

Душанка Гавриловић музичко образовање започела је у Основној музичкој школи „Петар Крањчевић“ у класи професорке Милде Кузминац. Школовање је наставила у Београду у Музичкој школи „Станковић“ у класи професора Слободана Продановић и у Музичкој школи „Мокрањац“ у класи професора Александра Бауера. Дипломирала је на катедри за клавир на Факултету музичке уметности у Београду где је стекла и диплому магистра уметности 2012. године у класи професора Бранка Пенчића. Током школовања освајала је бројне награде на такмичењима у земљи и иностранству и наступала на концертима као солиста и као члан камерних састава.

Свој педагошки рад започела је још као студент. Њени ученици су добитници бројних награда на такмичењима у земљи и иностранству, као и лауреати Републичког такмичења, Међународног такмичења “Даворин Јенко”, Међународног такмичења младих пијаниста у Шапцу, Фестивала пијанизма у Сремској Митровици, Фестивала “Исидор Бајић” итд. Током низа година, велики број њених ученика добитници су Светосавске повеље коју град Сремска Митровица додељује најуспешнијим ђацима.

Осим педагошког рада остварила се и културно уметничкој и концертној делатности. Свира у квартету “Маестре” који кроз различите пројекте доприноси популаризацији уметничке музике у Србији. Душанка Гавриловић је организатор многобројних концерата и семинара, а од 2018. године је и уметнички директор Фестивала пијанизма у Сремској Митровици.

Поред рада у МШ “Петар Кранчевић” бави се и педагошким радом у оквиру Удружења за креативни развој деце “Пиколо” који је основала 2004. године. Пише и компонује песме за Дечији хор Пиколо које су 2018. године забележене на првом издатом ЦД-у хора “Срећоснили сунцокрили”.  Током протеклих година хор је имао бројне наступе  и концерте широм Србије, а посебно се издвајају концерти у великој сали Коларчеве задужбине (у мају 2019. године), у Сава Центру у Београду, Новосадској Синагоги, на Змајевим дечијим играма у Новом Саду. Хор је снимао је за РТВ и РТС.